Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!







Tekintsd meg videóinkat!


Kattints a képek valamelyikére! Receptjeinkben részletes, videós instrukciókat találsz, hogyan is kell elkészíteni a remekműveket...

Lecsós csirke színesen - videóval *


A mi esetünkben nem számít, hogy tél vagy nyár... Mindig bejön, ha lecsót ...



Disznótorok és egyéb disznóságok


Mi a disznótor? Jellemzően azt gondoljuk az, amikor levágjuk, feldolgozzuk, majd jól belakmározunk a disznóból készült finomságokból.


Elolvasom a cikket

Haltepertő és szögedi sülthal - Krúdy módra, videóval és sztorival


A videón elképesztő dolgokat lehet hallani Krúdy Gyuláról. Először meglepődtünk, majd utánaolvastunk. Minden szó igaz...


Elolvasom a cikket

Ujházi tyúkhúsleves, ami ujházi ugyan, de nem tyúk...


Egy étel, amit mindenki ismer és szeret, és szinte mindenki tudja, hogy Ujházi Ede (1844-1915) színművészhez köthető - ez az Ujházi tyúkhúsleves, amiben csak a "tyúk" nem stimmel….


Elolvasom a cikket

A Székely-káposzta nem székely és nem káposzta!


Az étterembe járó emberek az étlapokon, a háziasszonyok az általuk "mankóként" használt szakácskönyvekben sok olyan étel nevet találnak, aminek szeretnék tudni az eredetét.


Elolvasom a cikket

Méltánytalanul mellőzve a nyúlhús!


Még a nagyapám idejében ettem utoljára nyúlhúst azóta sem. Pedig egyértelmű tény, hogy finom. És ha még csak ennyiről lenne szó...


Elolvasom a cikket



Ki ne egyen húst és halat?

2012. június 8., péntek


A hús, a tengeri ételek és más, magas purintartalmú élelmiszerek a köszvény azonnali fellángolásának ötször magasabb kockázatával hozhatók összefüggésbe.


Tovább ...

Tippek húsvásárláshoz - és amit biztosan ne végy meg!

2009. március 31., kedd


Ha húst vásárolunk, ügyeljünk nagyon a frissességére. Mindenképpen óvakodjunk a nyálkás, sötétpiros, esetleg zöldes, kellemetlen szagú húsok megvételétől.


Tovább ...

Micsoda disznóság! A disznó részei...

2009. május 4., hétfő


Te is álltál már tanácstalanul a hentespult előtt? Ez többé nem fordulhat elő, inkább ismerd meg a disznó részeit, és felhasználásának módjait.


Tovább ...

Pörkölt? Paprikás? Gulyás? A nagy kiigazodás!

2009. március 4., szerda


Garantálom, hogy tízből legalább kilencen nem tudják, hogy mi a különbség a címben megemlített három ételfajta közt. Leplezzük le a tévhiedelmeket.


Tovább ...

Ez aztán az igazi marhaság! A marha részei...

2009. április 29., szerda


Te is álltál már tanácstalanul a hentespult előtt? Ez többé nem fordulhat elő, inkább ismerd meg a marha (borjú) részeit.


Tovább ...

Miért érdemes változtatni eddigi grillezési szokásainkon?

2012. június 22., péntek


Néhány egyszerű változtatással, például a marhahús és a finomított hústermékek mellőzésével, valamint kíméletes sütési módszerekkel biztonságossá és egészségessé tehetjük a kültéri grillezést...


Tovább ...






KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.